Ceremóniamester fő feladatai

- a jó ceremóniamester már a szervezésnél segít! Nyílván nem a menyasszony ruhájának a kiválasztásában, hanem a nagy nap menetének az összeállításában és a részletek kidolgozásában.
 

- vendégek fogadása a polgári vagy a templomi ceremónia előtt
 

- a násznép irányítása, tájékoztatása is a ceremóniamester feladata. Pl. csokordobás, csoportkép-készítés, vagy a vacsorahelyszínen a különböző programok alkalmával.
 

- műsorvezető, konferanszié: az este eseményeinek felkonferálása és a közérdekű információk megosztása a vendégsereggel.
 

- játékmester és vidámságfelelős: a legjobb hangulatú esküvőkön mindig van egy-két játék, amibe a vendégeket és az ifjú párt is be lehet vonni a felejthetetlen élmények érdekében. (Itt jegyezném meg, hogy a tojásgörgetés és a menyasszony cipőjéből való ivás már régen kiment a divatból.)
 

- kapcsolattartás a rendezvényen dolgozó szolgáltatókkal – az éttermi dolgozókkal, a zenekarral, a fotóssal, videóssal, stb. az összehangolt munka és az üresjáratok elkerülése érdekében. Ez szinte az egyik legnagyobb feladat, bár ez nem látszik! A vendégek csak azt érzékelik, hogy minden rendben van, mindig történik valami, amiről megfelelő tájékoztatást kaptak. Ez folyamatos kommunikációt és egymásra figyelést kér mindenkitől, aki az adott napon a rendezvényért dolgozik.
 

- kellékes: az hogy minden a helyén legyen a megfelelő időben, ami a lakodalomhoz szükséges. Pl. a polgári ceremónia kellékei, szülőköszöntő ajándékok, gyertya, menyasszonyi torta, egyéb kellékek.
 

- időkapitány: az előre megbeszélt forgatókönyv szerint az események irányítása,  az aktuális hangulatnak megfelelően, a kisebb eltérések egyeztetése az ifjú párral. Mit jelent ez? Pl. Ne a legnagyobb bulit törjük meg azzal, hogy betoljuk a tortát. Ráér  az még 15-20 percet várni, de erről egyeztetünk.. Az időzítés fontos eleme a kiegyensúlyozott, jó ritmusú és hangulatú esküvő érdekében.



HÍVJ BÁTRAN: +36 30 270 6821 vagy ÍRJ: eskuvo@ceri.hu