Ki a Ceremóniamester?

A ceremóniamester az esküvő és a lakodalom házigazdája, aki az adott napon az ifjú pár válláról leveszi az irányítás és a problémamegoldás gondját. Akinek volt már esküvője az tudja, hogy ezer feladat és részlet van, aminek összhangban a helyén kell lennie ahhoz, hogy a vendégek és a friss házasok is jól érezhessék magukat egész nap.

Régen ezt a feladatot a vőfélyek látták el, akik díszesen felöltözve, rímekbe foglalt mondanivalóval tartották egybe a vendégsereget és irányították a nap menetét.

Manapság egyre inkább az elegánsabb, rímektől és rémes játékoktól mentes Ceremóniamesterek veszik át a helyet a vőfélyektől, akik ugyanolyan hozzáértéssel, vidám és senki számára nem kínos játékokkal érik el, hogy az életetek legszebbnek szánt napja valóban a legszebb és legjobban sikerült nap legyen. Sok esetben a vőfélyek változnak át a kevésbé harsány Ceremóniamesterré.

Megfordult a fejetekben, hogy barátot, vagy rokont kértek meg arra, hogy figyeljen a megtervezett „esküvői menetrend” betartására és a vendégsereg egybentartására? Ez egyrészt azért nem jó, mert a kedves barát, vagy rokon adott esetben nem rendelkezik olyan rutinnal és szakértelemmel, mint az a ceremóniamester, aki hétről-hétre ezzel foglalkozik. Másrészt pedig a megbízatással valaki elveszíti a felhőtlen szórakozás lehetőségét. Ezért aki biztosra szeretne menni, az egy profi ceremóniamestert választ.

 



HÍVJ BÁTRAN: +36 30 270 6821 vagy ÍRJ: eskuvo@ceri.hu